A csipkebogyónak magasabb a C-vitamin tartalma mint a paprikáé, vagy a citromé, így az egyik legjobb C-vitaminforrás is egyben!
A csipkebogyóban található többek között: C-vitamin, illóolajok, cserzőanyagok, növényi savak, pektin, flavonoidok, és ásványi sók, magnézium, vas, jód, A-, B-, K-, és P-, vitamin.
Hatásai: erősíti az immunrendszert, és mivel magas a C-vitamin tartalma remek antioxidáns is, védi a sejteket, és segít lebontani a zsíros élelmiszereket.
Serkenti a mellékvese működését, csökkenti a koleszterinszintet, és pótolja a szervezet számára szükséges jód mennyiségét
Megfázásos időszakban a magas C-vitamin tartalom miatt hatásos, de vesekő, vesehomok esetén kiváló vízhajtó is, ezen kívül epe és máj működés zavarainál is fogyaszthatjuk! Rendszeres fogyasztása egyensúlyban tartja a pajzsmirigyet, mivel természetes formában tartalmaz jódot.