A jóízű, finom illatú fahéj Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert. A fahéjfa(Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. A 10–15 méter magasra növő fa fiatal ágainak kérgéből lehántással, majd őrléssel készítik a fahéj néven ismert fűszert.
Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény. Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van.
Vizsgálatokkal is igazolt hatásai:
A fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
Hozzájárulhat az egészséges szénhidrát-cukor anyagcseréhez.
Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula
OÉTI bejegyzési szám: 9862/2011
Kapszulánként 375 mg hatóanyagot tartalmaz.