A fokhagymát már 5000 éve rágcsálják az emberek. A világ számos helyén varázsszerként használták: az ókori népek a nyakukban viseltek egy gerezd fokhagymát amulettként, mert úgy gondolták, hogy az megvédi őket a szemmelverés és a betegségek ellen.A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására - hagyma megvágása - alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.Ezért van szüksége Önnek is rendszeresen a fokhagymaolaj fogyasztására:
előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintethozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásáhozszerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában, emiatt hűvösebb időszakokban kifejezetten ajánlott a fogyasztásaFigyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.OÉTI bejegyzési szám: 16186/2015.Napi ajánlott mennyiség: 1 gélkapszula