Naturland Melliora krém 60g

Ízületi gyulladáscsökkentő, reumatikus-, izom- és ízületi fájdalomcsillapító hatású készítmény.
Bruttó 3 600 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót!

E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

Mi a Melliora krém?

A Melliora krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják. Méhméreg: számos enzimet és fehérjét tartalmaz, fő komponense a mellitin, amely baktericid hatású, jelentős a gyulladásgátló hatása is. Árnikatinktúra: flavonoid- és illóolaj-összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását, így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomhúzódás okozta panaszokat. A véraláfutások felszívódását elősegítik. Racém kámfor: helyi vérbőséget idéz elő és fájdalomcsillapító hatású.

Mik a készítmény hatóanyagai?

180 ME méhméreg (Apis melliferae toxinum), 3,0 g árnikatinktúra (Arnicae tinctura), 1,8 g racém kámfor (Camphora racemica) / 60 g

Mit tartalmaz még a Melliora krém?

A készítmény segédanyagai: tisztított víz, 85 %-os glicerin, fehér vazelin, cetil-sztearilalkohol, 96%-os etanol, folyékony paraffin, Carbopol 940, nátrium-lauril-szulfát, lecitin, nátrium-hidroxid, metil-parahidroxibenzoát.

Mikor alkalmazzuk a Melliora krémet?

A készítmény ízületi gyulladások, reumatikus-, izom- és ízületi fájdalmak, valamint köszvény és isiász esetén alkalmazható a fájdalom csillapítására.

Mikor nem szabad alkalmazni a Melliora krémet?

A készítmény bármely komponense iránti túlérzékenység (allergia) esetén nem alkalmazható.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e a készítmény alkotórészei iránti túlérzékenysége (allergiája).

Lehet-e a Melliora krémet más gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Egyidejűleg egyéb reumaellenes, külsőleges készítménnyel együtt alkalmazni nem szabad, de más gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezelés alkalmazható mellette. Amennyiben Ön más gyógyszereket is használ, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő várandósság, illetve szoptatás ideje alatt?

A krém hatóanyagai bőrön keresztül jól felszívódnak, ezért a krém alkalmazása esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét! A szoptatás ideje alatt ügyelni kell arra, hogy a készítmény véletlenül se kerüljön az emlőkre! A várandósság első harmadában a készítmény használata nem javasolt.

Hogyan kell a Melliora krémet alkalmazni?

Bedörzsölőszerként használva a krémet a fájdalmas testrészre, illetve annak környékére kenjük kb. 1 mm-es vastagságban, majd óvatosan beledörzsöljük a bőrbe. A fájdalom erőssége szerint a kezelés többször is megismételhető, de legfeljebb naponta ötször. Pakolásként alkalmazva a krém hatóanyagai jobban felszívódnak, ilyenkor a kezelendő testrészt 1-2 mm vastagon bekenjük, és vékony vászonnal átkötjük. A pakolást legalább fél óráig a fájó testrészen hagyjuk, közben néhányszor óvatosan mozgatjuk a kezelt ízületet.

Mire ügyeljen a Melliora krém alkalmazása során?

Első használatkor csak kis bőrfelületen próbálja ki a krémet, mert annak alkotórészei ritkán allergiás reakciót válthatnak ki. A krém használata után alaposan mosson kezet! Vigyázzon, a krém ne kerüljön a szem környékére, arcra, nyílt sebre, vérző testrészre, nyálkahártyára! Pakolásként alkalmazva csak vékony vásznat (pamut vagy len) használjon, a kezelt felületet nem szabad légmentesen lezárni. Ha orvosi kezelés alatt áll, tájékoztassa kezelőorvosát a krém használatáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Melliora krém?

Kúraszerű alkalmazása 3-4 hétig javasolt. A két kúra között legalább 2 hét szünetet kell tartani! A krém kúraszerű alkalmazását előnyös kiegészíteni a megfelelő gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezeléssel.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Melliora krémnek?

Kámforra érzékeny egyéneknél allergiás reakciót válthat ki (kontakt ekcéma). A méhméreg, árnikatinktúra és a metil-parahidroxibenzoát is kiválthat ritkán allergiás reakciót (tartós bőrpír, viszketés, duzzanat). Az allergiás tünet, illetve bármely szokatlan tünet esetén szakítsa meg a kezelést, és beszéljen kezelőorvosával!

Hogyan kell tárolni a Melliora krémet?

Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig tárolható a Melliora krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.