Szennalevél 40g

SKU: vita0260
Bruttó 250 Ft
Kiszállítás
*
*
Szállítási mód
Név
Várható érkezési idő
Ár
Nincs szállítási lehetőség

Megszünteti a heveny székrekedést, tisztítja a beleket.


A növény levele és termése a leggyakrabban használt növényi alapú hashajtók közé tartozik, a terméshüvelyt régen a szülés beindítására, a méhösszehúzódások serkentésére is alkalmazták.


ALKALMAZÁS:

A szenna termése és levele fokozza a bélmozgást, meggátolja a víz és a nátrium felszívódását a  vastagbélben; makacs székrekedés esetén hatékony hashajtó szer. A szennát egykor a menstruációs vérzés szabályozására használták, valamint orsóférges és cérnagilisztás fertőzés ellen. Alkalmazása ellenjavallott aranyér és bélelzáródás esetén, a havi vérzés időszakában, továbbá terhesség és szoptatás idején.

FONTOS!


A szennát kizárólag akkor szabad használni, ha más hashajtó szerekkel nem sikerül eredményt elérni. A növény vegyületei erősen hatnak a szervezet víz- és elektrolit-háztartásra: a fokozott kálium-veszteség eredményeként szívműködési zavar, izomgyengeség, bélnyálkahártya-irritáció és újbóli székrekedés léphet fel. A szenna kúraszerű alkalmazása esetén a vizelet lilára vagy pirosra színeződhet. 

FELHASZNÁLÁS

Tea - Akut székrekedés esetén fél - 1 kávéskanál szennalevelet vagy termést felöntünk 1,5 dl forró, de nem forrásban lévő vízzel. 10 perc elteltével leszűrjük. Este igyunk meg 1 csésze frissen elkészített forrázatot.
Termék címkék